Hoelang van te voren moet ik de shoot reserveren?


Ik hoor het geregeld: je hebt het voornemen om een fotoshoot te boeken, maar het komt er steeds niet van. Leuk voor mij, minder leuk voor jou: mijn agenda raakt steeds voller! Soms komt er last-minute nog een plekje vrij. Is dat het geval, dan laat ik dat via social media weten. Ik raad je echter aan minimaal één maand van tevoren contact met mij op te nemen om jouw fotoshoot te reserveren, zodat je er zeker van bent dat niemand jou voor is!

Op welke locatie vindt de fotoshoot plaats?

De meeste shoots vinden plaats in de buitenlucht. Ik hou nou eenmaal van natuurlijk licht. En dat vang je het mooist in de buitenlucht! 
Maar waar we dat doen: die keuze laat ik aan jou. Ik denk graag mee, want ondertussen ken ik prachtige plekjes om te fotograferen. Maar ik laat me graag verrassen op nieuwe locaties. Bos, hei, duinen, strand, stad: eigenlijk is elke locatie geschikt mits we zoeken naar een wat rustiger stukje.  

Newbornshoots fotografeer ik bij voorkeur bij jullie thuis, in je vertrouwde omgeving. Ik zoek dan de lichtste plekjes op in jullie woning en daar maken we de foto's. 

Gaat de shoot door bij slecht weer?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag! Zeker ook omdat we in Nederland nogal een wisselvallig klimaat hebben en we niet weten wat het weer gaat doen als we de shoot inplannen. Kou en wat wind zijn geen redenen om de shoot niet door te laten gaan. Regen daarentegen is een andere verhaal. Ik vind het zonde om verregende foto's af te leveren. In overleg beslissen we of we de shoot verzetten. 

Ondertussen ken ik een aantal leuke binnenlocaties welke we kunnen gebruiken bij slecht weer. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden, aangezien de locaties deze rekenen. Mocht je hier interesse in hebben dan kan ik je er informatie over geven via de e-mail. 

Wat trek ik aan?

Ik krijg geregeld de vraag wat je aan moet doen tijdens de shoot. Van mij 'moet' niets! Mijn allereerste advies is altijd, trek iets aan wat lekker zit, waarin je je fijn voelt en wat je vertrouwen geeft. En welke kleur dit dan is, dat maakt op zich niet uit. Het mooiste is wel als de kleuren van eventuele anderen op de foto bij elkaar passen. Dat betekent niet dat iedereen dezelfde kleuren aan hoeft. Maar een mooie mix van kleur is altijd fijn.

Vermijd teveel prints, strepen en stippen. Dit geeft een onrustig beeld. En als laatste: let op dat rokjes niet te kort zijn. Zeker bij kinderen is het fijn als er een legging of iets dergelijks onder zit. Dan zien we geen onderbroekjes op de foto. 

Maar nogmaals; draag wat lekker zit! 

Als ik nu kies voor een pakket kan ik dan later nog wisselen?

Vooraf is het best lastig te bepalen welk pakket bij je past. Dat snap ik heel goed. Ik adviseer eigenlijk altijd om te kiezen voor het basispakket. Mocht je later nog willen switchen naar een ander pakket dan kan dat zeker nog. 

Kan ik ook losse foto's bijbestellen?

Dat kan zeker! Stel dat je hebt gekozen voor het basispakket, maar je wilt toch een aantal extra foto's dan kan dat. Extra losse foto's kosten 8 euro per stuk. 

Hoe ontvang ik de foto's?

Nadat ik de foto's voor je geselecteerd en bewerkt heb, ontvang je een e-mail waarin een link staat naar een digitale galerij. Via deze galerij kun je de foto's van jouw keuze selecteren. Als je definitieve selectie klaar is, dan ontvang ik een e-mail en kan ik aan de slag met het opmaken van de factuur.  

Als de factuur voldaan is, ontvang je de foto's in hoge resolutie via we-transfer. Dit werkt eenvoudig door op de link te klikken en de foto's te downloaden naar de locatie waar jij ze wilt hebben. Let wel op: de link is 7 dagen geldig. 

Wanneer betaal ik voor de shoot?

Op het moment dat je selectie definitief is, ontvang je de factuur. Als deze voldaan, is ontvang je de foto's van mij.

Mag ik jullie bruiloft fotograferen, dan stuur ik uiterlijk twee weken voor de bruiloft de factuur. Deze moet voldaan zijn voor de trouwdatum. Zo kunnen jullie achteraf meteen genieten van de foto's, zonder nog bezig te zijn met de financiële afhandeling. 

Wat te doen bij ziekte?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je ziek bent. Ik zou het zonde vinden als je dit terug ziet op de foto's. Bij annulering minimaal 24 uur van te voren, breng ik geen kosten in rekening en verzetten we de afspraak naar een andere datum. 


Worden mijn foto's gebruikt voor social media en portfolio?

Hiervoor verwijs ik je graag naar de algemene voorwaarden. De AVG wetgeving maakt het voor ons als fotografen niet meer mogelijk om zomaar foto's te gebruiken voor onze eigen portfolio. Een maatregel die ik volledig snap, maar die voor mij ook lastig is. Ik wil graag laten zien wat ik maak, zodat toekomstige klanten mijn werk kunnen zien en op basis daarvan kunnen beslissen of ik voor hen een shoot mag verzorgen. 

Maar ik respecteer ook je privacy, dus ik hoor het graag als je niet wil dat ik je foto's toevoeg aan mijn portfolio.