Een korte fotoshoot? Ideaal voor jouw bedrijf!

Sunday, February 11th, 2024

Als er aan een branding fotoshoot gedacht wordt, gaat het vaak over een uitgebreide fotoshoot op locatie met kledingwissels, professionele make-up en ga zo maar door. Wist je dat het ook anders kan? Een korte fotoshoot! En niet zomaar één. Eentje die vele voordelen heeft!

Een korte fotoshoot roept vaak gelijk allerlei vragen op bij ondernemers:

  • Maar is er dan wel genoeg tijd om vast te leggen wat ik wil?
  • Kan ik wel genoeg met het aantal foto’s dat bij deze fotoshoot past?
  • Is één locatie en één kledingwissel wel voldoende?

Ik snap dat je deze vragen hebt. Vandaar ook deze blogpost, zodat ik je kan vertellen hoe ik dit zie, en natuurlijk… wat ik je te bieden heb!

Laten we beginnen bij het begin. Wat houdt zo’n korte fotoshoot dan precies in? In mijn aanbod kun je precies terugvinden wát zo’n mini-business shoot nu precies inhoudt, maar kort gezegd: het is een fotoshoot van 30 minuten in mijn fotostudio aan huis. Een prachtige, lichte ruimte, waar genoeg mogelijkheden zijn voor afwisseling. Je mag één kledingwissel doen én achteraf kun je zelf 12 foto’s uitkiezen.

Ik hoor je rekenen: wat kun je nu precies doen met 12 foto’s? En daar ga ik je gelijk stoppen. Want het draait niet alleen om het aantal foto’s.

Het draait voornamelijk om wat je óp de foto’s ziet! Je moet je voorstellen dat er met beperkte tijd ook hele bewuste keuzes worden gemaakt tijdens zo’n fotoshoot. Van tevoren hebben we een online intake en daarbij wordt al gelijk duidelijk wat we beiden kunnen verwachten van de branding fotoshoot.

Als je me al langer kent, weet je dat ik sowieso niet van het stijve poseren ben. Ik heb liever spontane resultaten voor mijn klanten. Foto’s waarvan ze achteraf zichzelf er compleet in herkennen, én ook zien dat dit is wat ze uit kunnen dragen met hun bedrijf. Simpelweg door zichzelf te zijn. Als je 30 minuten de tijd hebt voor een fotoshoot, is het dus juist fijn om die unieke momenten ook te pakken te krijgen, in plaats van de juiste pose!

Daarnaast is ‘tijd’ ook een dingetje waar wij als ondernemer ook vaak mee struggelen. Hoe lekker is het dan dat je na 30 minuten klaar bent, en niet een hele dag kwijt bent aan jouw fotoshoot?! En wat dacht je van de locatie? Dat is al geregeld. Ben je ook geen extra kosten aan kwijt.

Want ja, ook die kosten kunnen een rol spelen. Begin jij net als ondernemer en vind je het spannend om te investeren in een fotoshoot omdat je nog niet precies weet wat het je gaat opleveren? Dan is een mini-business shoot juist superfijn om kennis te leren maken met de wereld van fotoshoots! Het doet niet direct heel erg veel pijn in je portemonnee, en je hebt gelijk je eerste ervaring te pakken.

Natuurlijk kan het soms ook fijn zijn om voor een bepaald project, een aankomende lancering of een nieuw seizoen ‘gewoon’ wat extra foto’s te maken. En dat hoeven er dan niet gelijk 30 te zijn met 4 kledingwissels en 2 unieke locaties. Dan volstaat het ook om net even in een andere outfit en een frisse omgeving die kiekjes te schieten die je op dat moment nodig hebt!

En zo heb ik best een aantal voordelen kunnen opsommen van zo’n korte fotoshoot! Dus ja, je hebt 12 foto’s, maar wel 12 unieke, relevante en spontane foto’s. Ik hoop vooral dat ik je wat inzichten heb kunnen geven in deze blogpost over dit concept!

Mocht je nu benieuwd zijn wat mijn mini-businesshoot precies inhoudt, bekijk dan deze pagina even. Mocht je na het lezen van deze blogpost gelijk om zijn, stuur me dan een e-mail en reserveer jouw plekje in mijn mooie studio! Mochten er vragen zijn, dan sta ik daar natuurlijk ook voor open. Je kunt me ook via DM op Instagram bereiken.

Heb jij weleens een korte fotoshoot gedaan?