8 Foto’s die een must have zijn voor jouw bedrijf

Wednesday, March 13th, 2024

Je wil een personal branding shoot boeken. Maar, wat nu? Hoe bereid je je voor op je fotoshoot, en wat voor soort foto’s heb je allemaal nodig om het beste uit jouw personal branding shoot te halen? Ik ga het je allemaal vertellen in deze blogpost!

  1. Portretfoto’s

De meest voor de hand liggende foto is toch wel de portretfoto. Deze foto’s zijn enorm belangrijk voor je bedrijf! Waarom? Dit is een ideale foto om op verschillende plekken in te zetten en te laten zien dat jij het gezicht bent achter jouw bedrijf. Mensen werken graag met mensen. Door een professionele maar authentieke portretfoto laat jij precies zien wie jij bent (en met wie ze dus te maken hebben!).

  1. Teamfoto’s 

Run jij jouw bedrijf in je eentje, of heb je een team achter je staan? Als dit het geval is: grijp de gelegenheid aan om ook hen in de spotlights te zetten! Zo laat jij aan je potentiële klanten nog beter zien waar jouw bedrijf gespecialiseerd in is en met wie ze allemaal te maken kunnen krijgen!

  1. Spontane foto’s 

Velen vinden het spannend om te poseren op foto’s, en daarom ben ik zo’n fan van spontane foto’s. Ze zorgen ervoor dat je lekker op je gemak bent voor de camera, wat je vervolgens ook weer uitstraalt op het resultaat! Spontane foto’s zijn ideaal om verschillende emoties uit te stralen of wellicht ook wat interactie met iemand binnen jouw bedrijf. Enorm ondersteunend aan het verhaal dat jij te vertellen hebt met jouw bedrijf!

  1. Productfoto’s 

Verkoop jij producten of creëer jij de lekkerste recepten die specifieke aandacht verdienen? Het is superbelangrijk dat jij jouw producten of diensten in de spotlights zet! Wanneer jij een online business hebt en het niet mogelijk is om de producten ‘fysiek’ te zien, is het een must om het gevoel bij de producten (of de recepten bijvoorbeeld) over te brengen. 

  1. Lifestylefoto’s

Lifestylefoto’s laten interactie zien tussen jou en je producten, diensten, collega’s of zelfs je merk. Het kunnen allerlei foto’s zijn: Jij die advies aan iemand geeft, een gezichtsbehandeling geeft bij een klant, je eigen producten bekijkt en ga zo maar door. Het leuke aan lifestylefoto’s is dat je het plaatje nog completer maakt, zodat potentiële klanten beter hun verwachtingen in kaart kunnen brengen.

  1. Locatie foto’s

Heb jij een prachtige winkel, werkruimte, salon of een eigen kantoorruimte? Laat het zien! Het geeft nog net dat beetje extra aan het beeld dat jouw potentiële klant van jou heeft. Het levert zelfs meer vertrouwen op omdat ze weten in wat voor omgeving jij en/of zij zich gaan begeven. Je kunt deze foto’s heel gemakkelijk inzetten om nog meer van jouw bedrijf te laten zien op social media of op je website.

  1. Sfeerfoto’s

Bij het vorige punt las je al dat locatie foto’s versterkend kunnen zijn aan het verhaal dat jij te vertellen hebt, en de afwisseling die het creëert in je beeldbank. Hetzelfde geldt voor sfeerfoto’s! Deze foto’s kun je voor allerlei doeleinden inzetten zoals: social media, website, Pinterest maar ook te gebruiken in advertenties of andere marketing-doeleinden.

  1. Iets te vieren?

Of je nu een lancering aan het voorbereiden bent of een mijpaal hebt gehaald: leg het vast! Het is extra leuk om jouw diensten te lanceren met passend (en professioneel!) beeldmateriaal. Of wat dacht je van die behaalde mijpaal waar je zo trots op bent? Laat het zien en geef extra aandacht aan het moment!

Heb je helemaal tot het einde gelezen? Heel goed! Deze 8 foto’s zijn echt een must have voor jouw bedrijf en nu ben je helemaal klaar voor jouw personal branding shoot! Wat mij betreft heb je met deze 8 inhakers een allesomvattend resultaat waar je voorlopig weer even mee door kunt!

Mocht je nu benieuwd zijn hoe een personal branding shoot bij mij precies te werk gaat, bekijk dan deze pagina even. Mocht je na het lezen van deze blogpost gelijk klaar zijn voor een fotoshoot, stuur me dan een e-mail en we zoeken samen een passend moment om aan de slag te gaan! Mochten er vragen zijn, dan sta ik daar natuurlijk ook voor open. Je kunt me ook via DM op Instagram bereiken.

Heb jij weleens nagedacht welke foto’s jij nodig hebt om het beste uit jouw personal branding shoot te halen?