7 x de beste locatie voor jouw personal branding shoot

Friday, March 29th, 2024

Je personal branding shoot is geboekt, yes! Je gaat (eindelijk) aan de slag om jouw foto’s voor jouw merk/bedrijf naar een hoger niveau te tillen. En nu begint het volgende proces: hoe moet alles eruit komen te zien? Wat trek je aan, wat wil je uitstralen en waar gaat de fotoshoot plaatsvinden?

Gelukkig krijg je altijd een uitgebreide online intake wanneer je een personal brandingshoot bij mij boekt. Hier bespreken wij de volledige shoot en worden alle vragen beantwoord. Ik denk mee over hoe jij deze fotoshoot het beste in kunt zetten voor jouw merk of bedrijf, zodat we het allerbeste resultaat bereiken. Eén onderdeel daarvan is dus de locatie, en om je alvast voor te bereiden op je keuze dacht ik: laat ik een blogpost schrijven met 7 ideale locaties voor jouw personal brandingshoot. Hopelijk wordt kiezen zo een stukje makkelijker!

1.Mijn fotostudio

Ik begin gelijk met een redelijk verrassende optie: mijn fotostudio! Sinds vorig jaar ben ik trotse bezitter van een geweldige studio aan huis, met prachtig interieur én geweldig daglicht. De studio is perfect om in te zetten voor korte fotoshoots, en dat is daarom ook al regelmatig gebeurd.

Tijdens de mini-business shoot gaan we samen aan de slag in mijn fotostudio, waar genoeg variatie is om jouw beeldbank aan te vullen. Let op: dit is geen complete branding fotoshoot met verschillende kledingwissels. Dit is vooral een fijne optie als je een mini-shoot wilt doen. Wil je weten wat de voordelen zijn van zo’n mini fotoshoot? Lees dan vooral dit blog even.

2. Jouw werklplek/jouw omgeving

Heb jij een fantastische werkplek bij jou thuis of wellicht een kantoorruimte? Als dit past bij wat jij wilt uitstralen tijdens jouw personal brandingshoot, dan is dit een ideale locatie om te fotograferen!

Het allergrootste voordeel aan deze locatie is dat jij hier al comfortabel bent en je dit waarschijnlijk ook zult uitstralen op de foto’s. Let wel dat er genoeg (dag)licht moet zijn, want dit is belangrijk voor het resultaat. Wil jij tijdens jouw branding fotoshoot iets anders uitstralen dan hoe jij thuis of op kantoor bent? Dan gaan we op zoek naar een andere locatie!

3.Gehuurde zakelijke locatie

Wil jij op een zakelijke locatie shooten, omdat je graag wat professionele foto’s toe wilt voegen aan jouw beeldbank, maar je hebt daar zelf niet de ideale plek voor? Je kunt zakelijke locaties makkelijk afhuren voor een dagdeel (of een paar uren)!

Denk aan vergaderzalen, co-working spaces of lobby’s. Houd goed in je achterhoofd wat jij wilt uitstralen op jouw foto’s en kijk of dat matcht met de zakelijke locatie die jij in gedachten hebt. Ook hier is (dag)licht weer heel belangrijk! Maar dat geldt eigenlijk voor alle locaties.

4. Daglicht studio

Over daglicht gesproken, er zijn tegenwoordig ook ontzettend veel daglichtstudio’s af te huren! Deze locaties zijn er helemaal op ingericht dat er gefotografeerd kan worden! Of wat dacht je van een toffe videoshoot?

Het licht is fantastisch in deze studio’s (vandaar de naam 😉 ) en qua styling is er tegenwoordig ook van alles te vinden. Van minimalistisch tot gekleurd, wat jij nodig hebt voor jouw brandingshoot, is er!

5. Appartement

Buiten het huren van zakelijke locaties of een daglichtstudio, kun je er ook voor kiezen om een tof appartement (van iemand) af te huren voor een paar uurtjes of een dagdeel. Of wat dacht je van een gave Airbnb die je voorbij hebt zien komen en die helemaal bij jouw branding past?

Vaak kun je met zulke locaties ook lekker veel kanten op omdat hij verschillende ruimtes bevat. Zo kun je meestal gebruik maken van verschillende kamers wat weer zorgt voor lekker veel afwisseling in jouw beeldbank!

6. Horeca

Dat hippe koffietentje dat precies bij jouw branding past, of dat luxe restaurant waar jij zo graag komt en helemaal jouw bedrijf ademt? Het zijn prachtige locaties om jouw visie op vast te leggen!

Zie je het al voor je? Jij aan het werk met een kopje koffie of thee. Of een zakelijke meeting met een luxe diner? Het is allemaal mogelijk en zorgt voor een hele mooie afwisseling in jouw branding fotoshoot! Deze locaties zijn er niet per se om een complete shoot uit te voeren, maar het is leuk als aanvulling. Ook moet je rekening houden met privacy van andere gasten en eventueel toestemming vragen van de eigenaar van de horecazaak. Hou hier rekening mee!

7. Buiten

Als we het toch over afwisseling hebben, dan is een deel van de fotoshoot buiten uitvoeren ook echt een top keuze! Afhankelijk van het weer, natuurlijk. Maar als het weer meezit ben ik wel een groot fan van buiten foto’s schieten!

Het buiten fotograferen heeft als allergrootste voordeel het natuurlijke licht dat je hebt, in combinatie met alle mogelijkheden die er buiten te vinden zijn. Je kunt het zo afwisselend maken als je wilt: fotograferen in de stad, in de natuur, zoals het bos of het strand of andere leuke plekjes die er te vinden zijn.

Wanneer je een business shoot bij mij boekt, zit het fotograferen op 2 locaties inbegrepen (let wel: deze locaties moeten zelf gekozen en eventueel geboekt worden). Wat mij betreft is de ideale combinatie een mix van bovenstaande locaties. Dus bijvoorbeeld: op jouw werkplek en buiten. Of een daglichtstudio en een horecazaak!

Die afwisseling is zo enorm fijn om te hebben omdat je met je content alle kanten op kunt gaan. Van zakelijke content tot ongedwongen persoonlijke content: alles heb je dan te pakken!

Mocht je benieuwd zijn welke personal branding fotoshoots ik nog meer aanbied, bekijk dan zeker even mijn volledige aanbod. Heb je nog vragen over een eventuele personal branding fotoshoot? Stuur mij dan vooral een e-mail of een DM op Instagram, ik help je graag verder!